PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ POSJETILA OPĆINU ŽEPČE

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović drugog dan boravka u BiH posjetila općinu Žepče gdje su je dočekali mnogobrojne Žepčanke i Žepčaci. Više tisuća građana okupilo se u središtu grada kako bi pozdravilo predsjednicu i iskazalo toplu dobrodošlicu.

Po dolasku u Žepče predsjednica Grabar Kitarović se susrela sa općinskim načelnikom Matom Zovkom koji je gošću upoznao s aktualnim stanjem u općini, s načinom funkcioniranja vlasti na lokalnoj razini i prilikama koje vladaju u ovoj općini, a koje mogu biti primjer mnogim lokalnim zajednicama u BiH po pitanju suživota, suradnje i međusobnog uvažavanja. Načelnik Zovko predsjednicu je upoznao i s budućim planovima i potrebama gospodarskog rasta i razvoja općine Žepče.

Tijekom boravka u Žepču predsjednica je posjetila Katolički školski centar "Don Bosco", gdje ju je dočekalo veliki broj građana, roditelja, učenika i osoblje Centra.

Za ovaj susret s predsjednicom Hrvatske učenici, uz pomoć svojih profesora, pripremili su svečani program dobrodošlice. Pozdravne riječi uputio je ravnatelj Centra, Milan Ivančević, zahvalivši predsjednici što je odabrala baš ovu obrazovnu ustanovu kao predmet posjete i interesiranja, a zahvalio se i na sveukupnoj dosadašnjoj pomoći Vlade Republike Hrvatske za potporu pri izgradnji Centra i svih sadržaja koji mu pripadaju.

Burnim pljeskom je dočekano obraćanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović koja se zahvalila na divnom dočeku.

„Veseli me da smo uz onu problematiku koju čujemo i koja je nažalost slična u cijeloj BiH a to je odlazak stanovništva posebice mladih ljudi, što je nažalost bolna činjenica i u Hrvatskoj, drago mi je da uz to vidimo i puno veselja, optimizma, puno projekata i ovaj prekrasni Katolički školski center „Don Bosco“. Drago mi je da vidimo da život u ovim dijelovima raste. Ovdje sam zbog sviju vas u BiH, zbog BiH kao druge domovine hrvatskoga naroda ali kao i susjedne i prijateljske države . Ovdje sam vođena ne samo svojom predsjedničkom dužnošću već doista svojim dubokim osjećajima prema ovoj zemlji prema njenom narodu, prema svima koji ovdje žive."

Predsjednica je u svom govoru naglasila da će Hrvatska i dalje pomagati ne samo Hrvate nego sve stanovnike BiH na svim poljima, od zdravstva do gospodarstva kako bi se osigurali što bolji uvjeti za sve građane, te da će i dalje raditi na povezivanju Hrvatske i BiH kao dviju prijateljskih država koje će zajedno graditi svoju budućnost u optimizmu i okviru dobrih odnosa. Predsjednica je svoj nadahnuti govor završila riječima zahvale i pozvala sve one koji razmišljaju o odlasku da ostanu u svom kraju.

Predsjednica je u pratnji ravnatelja Centra, predstavnika općinskih vlasti u Žepču, načelnika Mate Zovke i predsjedavajućeg OV Žepče Muhameda Jusufovića , Veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni Hercegovini Ivana Del Vechia, Josip Martić ministar Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Ive Tadića zastupnik u Domu naroda F BiH, predstavnika Salezijanske zajednice u Žepču obišla prostorije Centra, kratko se osvježila i nastavila put do Usore gdje će se susresti s tamošnjih Hrvatima.

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
1080153

Tko je online

Imamo 277 gostiju i nema članova online