U Žepču održana sjednica Predsjedništva i Središnji odbor Mladeži HDZ-a BiH

Sjednice Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH i Središnjega odbora Mladeži HDZ-a BiH održane su 24.2.2018. godine u Žepču. Na sjednici Predsjedništva razgovaralo se o predstojećim Općim izborima, kao i o pripremama za sjednicu Središnjega odbora Mladeži HDZ-a BiH.

Na početku sjednice Predsjedništva nazočne su pozdravili i uputili riječi dobrodošlice ministar prostornoga uređenja FBiH i predsjednik Općinskoga odbora HDZ-a BiH Žepče Josip Martić i dopredsjednica Mladeži HDZ-a BiH Gordana Ćurić.

U radnom dijelu sjednice Predsjedništvo je razmatralo plan aktivnosti u tekućoj izbornoj godini. Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH donijelo je zaključak da se Mladež treba još više angažirati u predstojećem razdoblju i provoditi aktivnosti koje će okupiti još veći broj mladih ljudi, jer samo snažno zajedničko djelovanje može donijeti pozitivne pomake u društvu.

Nakon toga održana je sjednica Središnjega odbora Mladeži HDZ-a BiH, na kojoj se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, predstojećim Općim izborima, te se analizirao rad županijskih i regionalnih organizacija Mladeži HDZ-a BiH te organizacije Mladeži Brčko distrikta.

Nazočne su pozdravili i uputili riječi dobrodošlice načelnik općine Žepče i član Predsjedništva HDZ-a BiH Mato Zovko, predsjednik Općinskoga odbora HDZ-a BIH Žepče Josip Martić, predsjednik Županijskoga odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije Ivo Tadić, predsjednik Općinskoga odbora Mladeži HDZ-a BIH Žepče Dragan Galić i dopredsjednik Županijskoga odbora Mladeži HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije Josip Maglica.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić prezentirao je detaljno izvješće o svim aktivnostima koje je Mladež HDZ-a BiH provela u prvoj godini njegova mandata. On je naglasio važnost rada Mladeži u oblasti obrazovanja kroz održane javne tribine i radionice na kojima su mladi učili o poduzetništvu i europskim fondovima.

Mikulić je pozvao na nastavak aktivnoga djelovanja Mladeži kakav je bio i u proteklome razdoblju, osobito u aktivnostima općinskih i županijskih organizacija na terenu. Također, ukazao je na značaj medijskoga prezentiranja svih aktivnosti koje se provode, kako bi javnost bila informirana o pozitivnome djelovanju Mladeži.

Svoja izvješća prezentirali su i predsjednici županijskih i regionalnih odbora Mladeži HDZ-a BiH, te predsjednik organizacije Mladeži HDZ-a BiH za Brčko distrikt. Izvješća govore o zajedničkome sinkroniziranom provođenju mnogobrojnih aktivnosti i djelovanju Mladeži na području cijele Bosne i Hercegovine.

Zaključak Središnjega odbora Mladeži je da Mladež nastavi svoj pozitivan rad i djelovanje u cijeloj Bosni i Hercegovini, te brigu za bolji položaj mladih ljudi u društvu kao i poticanje svih aktivnosti koje će biti od značaja za mlade u BiH.

Mladež Hrvatske demokratske zajednice BiH kao najveća i najorganiziranija Mladež hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini i dalje će čvrsto i ustrajno djelovati i usmjeravati svoje aktivnosti kako bi zaštitila temeljno pravo obrazovanja na vlastitome jeziku s ciljem očuvanja kulture, identiteta i tradicije hrvatskoga naroda i obrani konstitutivnih prava zajamčenih Ustavom.

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
1080582

Tko je online

Imamo 268 gostiju i nema članova online