Općinski odbor Mladeži HDZ BiH Žepče uspješno realizirao humanitarnu akciju "Za život dostojan čovjeka".

Općinski odbor Mladeži HDZ-a BiH Žepče je povodom blagdana Uskrsa organizirao humanitarnu akciju "Za život dostojan čovjeka". Ovom akcijom pokrenuta je izgradnja stambenog objekta bivšem branitelju Mirku Markoviću iz Gromilica, općina Žepče.

Predstavnici OO Mladeži HDZ BiH Žepče su se, prilikom posjete ovom bivšem branitelju, uvjerili u kakvim nehumanim uvjetima živi njihov sugrađanin. U trošnoj glinenoj kući bez vode i toaleta, oboljelom Mirku koji pati od dijabetesa i bronhitisa i koji živi bez ikakvih primanja, život je zaista bio težak. Mladež je tada odlučila pomoći ovom branitelju i osigurati mu život dostojan čovjeka.

Poslije rješavanja složenih imovinsko pravnih odnosa, također u režiji Mladeži, pristupilo se animiranju prvenstveno članstva HDZ-a BiH u Žepču, kao i žitelja općine i poduzetnika, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju novog doma za ovog bivšeg branitelja. Tako je, u ovoj zaista velikoj humanitarnoj akciji, sakupljeno oko 22.000 KM u novcu kao i 7.000 KM u građevnom materijalu. Veliku potporu u svakom smislu dali su predsjednik OO HDZ-a BiH Žepče Josip Martić, te načelnik općine Žepče Mato Zovko.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim našim članicama i članovima, simpatizerima kao i poduzetnicima koji su također dali svoj doprinos. Zahvaljujući tome bivši branitelj Mirko Marković dočekao je ovaj Božić u novom toplom domu. Njegov osmijeh i sreća daju nam svima poseban osjećaj zadovoljstva u ovo blagdansko vrijeme.

Povodom završetka ove humanitarne akcije, predsjednik OO HDZ BiH Žepče Josip Martić sa predsjednikom Mladeži Draganom Galićem te članom OO i Mirkovim sumještaninom Matom Radićem, posjetili su gospodina Markovića i uručili mu prigodne darove za Božić. Mirko koji je vidno veseo i zadovoljan zahvalio se svima koji su pomogli da dobije novi dom.

Predsjednik OO HDZ BiH Žepče Josip Martić, Federalni ministar prostornog uređenja, izrazio je zadovoljstvo uspjehom ove humanitarne akcije, te se također zahvalio Mladeži na učinjenom. Istaknuo je da je posebno zadovoljan činjenicom da mladi ljudi iz naše organizacije pokazuju toliku solidarnost i socijalnu osjetljivost spram onih koji su u stanju socijalne potrebe. Ohrabrio je sve da i u buduće pokazuju solidarnost u sličnim situacijama i eventualnim humanitarnim akcijama.

 

 

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
1080012

Tko je online

Imamo jedan gost i nema članova online