ČESTITKA POVODOM 30. OBLJETNICE HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE BOSNE I HERCEGOVINE U ŽEPČU

 

ČESTITKA POVODOM 30. OBLJETNICE HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE BOSNE I HERCEGOVINE U ŽEPČU

Općinski odbor HDZ BIH Žepče na čelu s predsjednikom Josipom Martićem svim članovima i simpatizerima stranke čestita 30. obljetnicu osnutka i djelovanja Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Žepču. Posebnu počast i zahvalnost želimo iskazati hrabrim domoljubima utemeljiteljima HDZ-a kao i poginulim braniteljima koji su dali svoje živote za obranu ovih prostora i žepačkog kraja.

7.lipnja 1990. održan je prvi Inicijalni odbor HDZ-a u Žepču, a danas je Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine u Žepču moderna politička stranka koja okuplja veliko članstvo organizirano kroz 33 temeljna ogranka. Tu su i naša tri stupa: Klub utemeljitelja, Zajednica žena „Kraljica Katarina Kosača“ i Mladež.

Svih ovih 30 godina izborne liste Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i naši kandidati na svim dosadašnjim izborima imali su najveću potporu hrvatskoga biračkog tijela na području naše općine. Predstojeći izbori još su jedan izazov i politička borba koja je pred nama, ali naše članstvo i naši simpatizeri jamstvo su uspjeha. Oni nam ulijevaju nadu i daju snagu za sve aktivnosti i izazove koji nam predstoje.

Obilježavanje obljetnice odvija se u nepovoljnim političkim prilikama, ali HDZ BIH kao stožerna stranka Hrvata u Bosni i Hercegovini ne odustaje od izgradnje Bosne i Hercegovine kao zemlje tri potpuno ustavno jednakopravna konstitutivna naroda. Moramo očuvati jedinstvo hrvatskoga naroda i izboriti se za svoju opstojnost na ovim prostorima.

Osnivanjem Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine prije 30 godina postavljeni su čvrsti temelji dosadašnjemu radu i djelovanju. Svaka je obljetnica poseban dan i velika čast za njezine članove. Sačuvajmo taj osjećaj ponosa i dalje. Neka nas taj osjećaj, zajedništvo, međusobno uvažavanje i povjerenje ponesu u nove pobjede.

 

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
701469

Tko je online

Imamo 88 gostiju i nema članova online