U Žepču obilježena obljetnica Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg – Bosne

Danas je u Žepču obilježena obljetnica Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg – Bosne. Obljetnica je obilježena svečanom akademijom u kino dvorani JU Doma kulture. Samoj akademiji prethodilo je polaganje cvijeća i paljenje svijeća na spomen obilježju palim braniteljima Hrvatskog vijeća obrane.

Obljetnici je nazočilo i izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, na svečanoj akademiji nazočili su i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto, predsjednik F BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH i članica Predsjedništva HDZ-a BiH Lidija Bradara, te kandidati HDZ-a za XI. izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor Republike Hrvatske kao i brojni drugi dužnosnici i pripadnici braniteljske populacije uz građane Žepča.

U uvodnom obraćanju načelnik općine Žepče Mato Zovko pozdravio je sve prisutne i čestitao dan Udruge.

Ispred UNRO-a Lazar Martinović, predsjednik Udruge naglasio je kako je ovo današnje okupljanje zapravo poštivanje uspomene na poginule branitelje i ratne nedaće te da Hrvatski narod treba mehanizam kojim će se osigurati ravnopravnost Hrvata u BiH jer jedino sa tri konstitutivna naroda, BiH može postati europska demokratska država.

Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH, u svom obraćanju je naglasio kako je kolektivno sjećanje cilj današnje Akademije jer nas sjeća što smo sve prošli i zbog čega smo danas tu." Put pred nama je težak ali ne smijemo dozvoliti drugima da upravljaju našim životima", istaknuo je Raguž.

Na kraju se nazočnima obratio i predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić, koji je naglasio da je odgovornost cijelokupnog hrvatskog društva briga i uvažavanje naših branitelja te obrana digniteta Domovinskog rata. Jedna od glavnih zadaća je da se ubrza procedura donošenja zakona koji će pomoći hrvatskom narodu u BiH te da status branitelja u RH i BiH mora biti isti. Naglasio je da Herceg-Bosna nije bila paradržava nego je organizirana radi obrane i mogućnosti vodstva HVO“, kazao je Ljubić.

Akademija je završila podjelom zahvalnica pojednicima za doprinos radu udruge.

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
812457

Tko je online

Imamo 62 gostiju i nema članova online