Obilježavanje 25. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane, upriličeno je danas u Žepču u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga HVO Žepče i ZDŽ.

Proslava 25. obljetnice utemeljenja HVO započelo je svetom misom u crkvi Sv. Ante Padovanskog u 11,00 sati u prepunoj crkvi. Misno slavlje je predvodio don Donald Marković, vojni kapelan za Središnju Bosnu uz koncelebraciju 10-ak svećenika a, postroj zastava i mimohod gradom sudionika današnje svečanosti održan je nakon sv. mise od 12,00 sati, te su položeni vijenci na spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO-a.

Polaganju vijenaca i odavanju počasti prisustvovali su predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Oružane snage BiH, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Žepču, svećenici, članovi obitelji poginulih branitelja i brojni građani.

Svečani dio nastavljen je u Gradskoj kavani, gdje je predsjednik UNRO HVO Žepče Dragan Janko čestitao prisutnim ovaj dan i podsjetio da se ova obljetnica obilježava u svim gradovima BiH gdje je HVO imao svoje postrojbe, te pozvao da se pridruže središnjem obilježavanju ovog datuma u Čapljini i Mostaru.

Ove godine, prisjećanje na postanak Hrvatskog vijeća obrane iznio je Niko Jozinović, koji je bio načelnik stožera 111.XP brigade tokom Domovinskog rata.

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
792451

Tko je online

Imamo 35 gostiju i nema članova online