Poziv na prijavu za izbore

Hrvatski narodni sabor BiH pozvao je sve hrvatske prognanike i iseljenike podrijetlom iz BiH koji žive izvan ove zemlje da se registriraju za predstojeće izbore, što je uvjet kako bi uopće mogli glasovati na općim izborima u jesen ove godine.

 

Kako su ocijenili iz HNS-a BiH, izlazak na predstojeće opće izbore od presudne je važnosti za opstojnost hrvatskog naroda u BiH! HNS BiH podsjeća na tehničke korake koje je potrebno poduzeti da bi građani koji žive izvan BiH mogli glasovati. Za sudjelovanje na izborima nije potrebno imati osobnu iskaznicu iz BiH, a uvjet je da je osoba državljanin BiH, da na dan izbora ima 18 godina i da ima prijavljeno prebivalište u BiH. Da bi pak mogli glasovati u odsutnosti, najprije se moraju prijaviti za glasovanje izvan BiH do 29. 7. 2014. u 24 sata. Prijava se vrši tako da na stranici www.izbori.ba skinu obrazac PRP-1 ručno ga ispune te uz njega prilože dokumente. Za osobe koje posjeduju dokument izdan u okviru CIPS sustava potrebno je popuniti i vlastoručno potpisan obrazac PRP-1 te presliku CIPS dokumenta. Za druge osobe koje nemaju CIPS dokument potrebno je dostaviti popunjen i vlastoručno potpisan obrazac PRP-1, identifikacijski dokument zemlje u kojoj žive, dokaz o državljanstvu BiH ne starije od 6 mjeseci i dokaz o prebivalištu BiH ne starije od 6 mjeseci. Te dokumente može se dostaviti faxom na: +387 33 251 333 ili +387 33 251 334, preko e-maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili preko pošte na adresu: Poštanski pretinac 451 71000 Sarajevo BiH. Uz to na obrazcu PRP-1 na pitanje br. 10 odgovor treba biti glasovanje poštom.

Izvor: Večernji list

OO HDZ BiH Žepče poziva sve Hrvate porijeklom sa općine Žepče da uzmu aktivno učešće u listopadskim izborima te se do 29.07.2014. u ponoć prijave za glasovanje u odsutnosti.

Za sve potrebne informacije obratite se OO HDZ BiH Žepče na broj telefona 00387 32 880 358 ili mailom na
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..