Svečana akademija u povodu 24. obljetnice osnutka HDZ BiH u Žepču

U povodu obilježavanja 24. obljetnice osnutka OO HDZ BiH Žepče u četvrtak, 5. lipnja 2014. godine u Domu kulture Žepče s početkom u 17,30 održana je svečana akademija OO HDZ BiH Žepče.


Nakon himne i odavanja počasti umrlim i poginulim članovima HDZ BiH, kao i svim poginulim braniteljima općine Žepče, nazočne je u ime domaćina pozdravio predsjednik OO HDZ BiH Žepče Josip Martić-Jože koji je kolegicama i kolegama na početku i čestitao ovu obljetnicu. „Zahvaljujem se svima koji ste dali doprinos svim našim uspjesima, dužno poštovanje svim stradalima koji su najviše vrijednosti ugradili u sve naše pobjede. OO HDZ-a BiH Žepče danas broji 1.426 članica i članova. Sa zadovoljstvom mogu reći da se u zadnje tri godine broj članova HDZ-a BiH u Žepču stalno povećavao. Tako da se od  2011. godine broj članova u Žepču udvostručio. Što je još važnije, većinom mladih obrazovanih članica i članova. Općinska organizacija djeluje kroz 32 aktivna temeljna ogranka koji imaju formirane svoje Izvršne odbore. Tu su i naša dva stupa, Zajednica žena koja daje veliki doprinos radu stranke, gdje također imamo fomiran 21 temeljni ogranak, a vrlo je bitna i organizacija Mladeži koja ima 16 temeljnih ogranaka i danas predstavljaju našu novu snagu koja obećava. Iz navedenog se može zaključiti kolika se važnost pridaje temeljnim ograncima kao najvažnijem segmentu stranačke infrastrukture i prisutnosti i djelovanju stranke na terenu, kao i mladima i ženama. I pored toga, rekao bih, što imamo zavidnu infrastrukturu u našoj općinskoj organizaciji, naš cilj je istu još više razvijati i poboljšavati“, istaknuo je Martić.


Svečanoj akademiji povodom 24. obljetnice nazočili su predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, predstojnik Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH Eugen Šušak, član Predsjedništva HDZ BiH i načelnik općine Žepče Mato Zovko, član predsjedništva HDZ BiH Damir Jukić, predsjednik ŽO Zeničko-dobojske županije HDZ BiH i ministar u Vladi ZDK Ivica Ćurić, predsjednica Zajednice HDZ BiH ZDŽ Ljuba Tadić, zastupnik u Skupštini ZDK i delegat u Domu naroda Parlamenta FbiH Ivo Tadić-Iva, zastupnik u Skupštini ZDK Pero Mamić, počasni članovi HDZ BiH Mato Tomić i Ivo Adžić, bivši predsjednik OO HDZ BiH Žepče Pero Jukić, predsjednica OO HDZ BiH Zavidovići Biljana Ilić, predsjednici OO Maglaj Niko Lukić, Zenica Josip Pojavnik, Usore Zvonko Anđelić, Kaknja Slaven Katičić, Vareša Zdravko Marošević i Tešnja Anto Pešić. Akademiji su nazočili i predstavnici hrvatskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te mnogobrojni članovi i simpatizeri ove stranke.

Nazočnima su se obratili i predsjednik ŽO ZDŽ  HDZ BiH Ivica Ćurić, te član Predsjedništva HDZ BiH i načelnik općine Žepče Mato Zovko.

U svom govoru, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović pozdravio je sve nazočne, čestitao 24.  obljetnicu osnutka OO HDZ BiH Žepče, a posebne zahvale je uputio onima koji su činili sve da HDZ danas s ponosom može kazati da  je kralježnica svih političkih djelovanja u BiH među Hrvatima.

„Na poseban način pozdravljam predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji su sve ovo skupa obranili uz naše političko djelovanje da možemo danas govoriti da smo Hrvati svoji na svome. Nažalost, još uvijek nije prestala potreba da u organizaciji BiH kakva jeste, HDZ treba i dalje biti ključna odrednica oko koje ćemo se okupljati i koja će držati razinu zaštite onog ljudskog među narodima u BiH, biti snaga vodilja  koja će uvijek moći pružiti ruku svakom Hrvatu diljem BiH kada je u pitanju obespravljenost“, kazao je između ostalog Dragan Čović.

U zabavnom dijelu svečanog programa obilježavanja 24. obljetnice osnutka OO HDZ BiH Žepče sudjelovali su nastavnici Glazbene škole „Katarina Kosača-Kotromanić“ Žepče i Ženska vokalna skupina „Emptianae“.

Prije svečane akademije u povodu 24. obljetnice osnutka OO HDZ BiH Žepče, delegacija općinske organizacije je na čelu s predsjednikom Josipom Martićem i gostima položila cvijeće i zapalila svijeće na središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima u Žepču.