ODRŽANI PREDIZBORNI SKUPOVI U GLOBARICI, BREZOVOM POLJU, RADUNICAMA, VINIŠTU, NOVOM NASELJU I RADOVLJU

Nakon predstavljanja kandidata za Općinskog načelnika i liste kandidata za  OV Žepče HDZ-a BIH održanog u Domu kulture Žepče“, OO HDZ BIH Žepče nastavio je sa obilaskom temeljnih ogranaka prema utvrđenom planu. U temeljnim ograncima kandidate za predstojeće izbore su dočekali predsjednici temeljnih ogranaka. Uz poštivanje svih propisanih zdravstvenih mjera, tijekom vikenda su održani skupovi u Globarici, Brezovom Polju, Radunicama i Viništu. Sinoć, 27.10.2020. godine su održani u Novom Naselju i Radovlju.

Okupljenim mještanima obratili su se predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Josip Martić, koji je podsjetio na velike uspjehe HDZ a i Hrvata u Općini Žepče, te ukazao na važnost i značaj imati većinu u OV i svoga načelnika glede donošenja odluka i provođenja istih. Da nismo imali većinu u OV ne bi bile donesene odluke kao što je preuzimanje dijela osnivačkih i vlasničkih prava Radiotelevizije Herceg Bosne, odluke potrebne za vođenje obrazovanja na općinskoj razini, usvajanje Regulacijskog plana prema kojemu se gradi Novo Žepče. Ovo  i brojne druge političke odluke su izborene zahvaljujući Odlukama Općinskog vijeća u kojemu su većina vijećnici HDZ-a.  Kao i do sada, cilj hrvatskog naroda u Žepču je potvrditi pobjedu i ponovno imati načelnika i većinu u Općinskom vijeću, kako bismo nastavili raditi i graditi naše Žepče. Poručio je biračima kako su svaki izbori važni, a oni koji su trenutni su uvijek najvažniji. Pozvao je sve članove i simpatizere da izađu na izbore 15. studenog i daju glas listi HDZ a BiH za OV i Mati Zovko kandidatu za načelnika općine.

Nositelj liste Ivica Penić je predstavio listu kandidata Žepče na prvom mjestu. „Ono što nam je na prvom mjestu, to nam je najdraže i najsvetije. Nama je to Žepče, jer je to naš dom! Domom se može zvati samo jedno mjesto na svijetu, jer to nije samo mjesto stanovanja i življenja, nego osjećaj! Ono što nosimo u srcu i volimo! To osobito znaju oni koji odu iz Žepča, pa čeznu za domom, oni znaju što znači nostalgija. Dom je nešto što se novcima ne može kupiti, a ne može se ni prodati! Svima nam mora biti jasno da nemamo pravo prodati naš dom i naše Žepče! Rat koji smo vodili zovemo domovinski rat, jer smo se borili za dom. 400 ljudi je položilo svoje živote, jer im je Žepče bilo na prvom mjestu. Ne smijemo to nikada zaboraviti. Zahvaljujući njima danas smo slobodni, ostanimo slobodni i dalje. U Žepču smo 30 godina pobjeđivali, tako ćemo i ovaj puta jer pobjednici nikada ne odustaju!“ poručio je nositelj liste profesor Penić.

Nakon predstavljanja kandidata, obratio se kandidat HDZ-a BiH za načelnika Općine Žepče, Mato Zovko. Načelnik je podsjetio na sve ono što se proteklih godina, pod vlašću HDZ-a u Žepču uradilo i ostvarilo. „Uspostavili smo funkcionalnu, efikasnu i modernu općinsku upravu, sve javne ustanove su uvezane, međusobno surađuju i uredno isplaćuju plaće. Samo neki od objekata u protekle četiri godine su nova ambulanta u Ozimici, nova zgrada Osnovne škole u Ozimici, završen desnoobalni fekalni kolektor, uređena lijeva obala rijeke Bosne, izgrađena prva faza nove ceste kroz središte grada, novoasflatirane ulice u Novom Naselju, izgrađena cjelokupna infrastruktura u poslovnoj zoni Polja, gradi se poslovna zona Radovlje, uređeno je središte grada, obnovljen Dom kulture i plato ispred Doma kulture, izgrađen je blok A nove zgrade osnovne škole u Žepču, završavamo projekt navodnjavanja, prikupljamo otpad na gotovo cijelom području općine, provodimo projekte za mlade, subvencioniramo poljoprivrednu proizvodnju, stambenu izgradnju, samozapošljavanje, skrbimo o višečlanim obiteljima i još mnogo toga“ naveo je općinski načelnik i kandidat za općinskog načelnika Mato Zovko. Također je naglasio da je Žepče dom svih onih koji u njemu žive, ali i da ne smijemo zaboraviti kako je upravo ova Hrvatska demokratska zajednica zajedno sa HVO-om pripremila i vodila obranu, zahvaljujući kojoj smo sačuvali našu kolijevku, naš dom i NAŠE ŽEPČE!