Za naše Žepče

U susret predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, u petak, 16.10. 2020. godine, u Žepču su službeno predstavljeni kandidati Hrvatske demokratske zajednice BiH: kandidat za Općinskog načelnika Općine Žepče gospodin Mato Zovko, te kandidati za Općinsko vijeće Žepče.

Predstavljanje kandidata za predstojeće izbore je ove godine održano u skromnijem izdanju, zbog posebnih okolnosti uvjetovanih pandemijom virusa COVID-19.

 Svečanom dijelu programa je prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Središnjega spomen obilježja, čime je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

 Nakon himne hrvatskoga naroda, prisutnima se obratio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Žepče, Josip Martić, koji je naglasio potrebu angažmana svih kako bi ostvarili cilj na izborima a to je pobjeda našeg kandidata za načelnika i većina u OV.

Te nositelj liste za Općinsko vijeće Žepče Ivica Penić, koji je predstavio listu od 30 kandidata za OV, čime je i službeno pokrenuta izborna kampanja HDZ-a unutar Općine Žepče.

 U središnjem dijelu programa je uslijedilo obraćanje kandidata HDZ-a BiH za načelnika Općine Žepče na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 2020-te godine, gospodina Mate Zovke. Mato Zovko se u svome obraćanju, osvrnuo  na pobjede HDZ-a BIH kroz izbore u proteklih 30 godina, te kronološki podsjetio na najvažnija politička postignuća HDZ-a BIH u Žepču. Izdvojio je 2009. godinu kada je usvojen Statut Općine Žepče, te je mjerodavnost osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja prenesena sa ZDŽ na Općinu Žepče, što traje i danas.

Naveo je i velike infrastrukturne projekte na kojima se radilo posljednjih godina u Žepču, gdje je na vlasti HDZ. Neki od njih su izgradnje osnovne škole u Žepču, izgrađena nova ambulanta u Ozimici, renovirane i izgrađene sve škole na području općine, izgrađena i uređena poslovna zona “Polja”, u potpunosti izgrađen fekalni kolektor, završeni radovi na izgradnji lijeve obalo utvrde na rijeci Bosni, obnovljen Dom kulture, uređen plato ispred Doma kulture, u tijeku su veliki projekt navodnjavanja polja, te brojni drugi infrastrukturni projekti koji su Općinu Žepče učinili za primjer kako se radi i stvara ugodno mjesto za život.

 Kandidat za Općinskog načelnika Mato Zovko je na večerašnjem predstavljanju prisegao da je spreman časno odraditi novi mandat, te poslavši snažnu poruku zajedništva najavio kako vjeruje u pobjedu i vjeruje u NAŠE ŽEPČE!

 Na večerašnjem događaju je predstavljena lista kandidata “ŽEPČE NA PRVOM MJESTU“ na kojoj se nalazi 30 kandidata za Općinsko vijeće Žepče na predstojećim lokalnim izborima 2020. godine.

 Poruka kandidata HDZ-a BiH Žepče hrvatskom narodu i biračkom tijelu je kako samo zajedno možemo nastaviti raditi na rješavanju političkih problema i izazova, te osigurati razvoj, opstanak i ostanak Hrvata u Žepču, te ovom porukom pozvali da 15. studenog izađemo na izbore i podržimo kandidate „ZA NAŠE ŽEPČE“ i „ŽEPČE NA PRVOM MJESTU.“