Svečano obilježena 27.obljetnica osnutka i rada OO HDZ BiH Žepče


Povodom obilježavanja 27. obljetnice osnutka OO HDZ BiH Žepče u srijedu 7. lipnja 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u Domu kulture Žepče je održana je svečana akademija.

Prije početka svečane akademije, izaslanstvo predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH dr. Draganom Čovićem i predsjednikom OO HDZ BiH Žepče Josipom Martićem zajedno s gostima, položili su vijence i zapalili svijeće na središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima u Žepču.

Svečani program započeo je intoniranjem himne i odavanjem počasti umrlim i poginulim članovima HDZ BiH , kao i svim poginulim braniteljima općine Žepče. Na početku sve nazočne, u ime domaćina, pozdravio je predsjednik OO HDZ BiH Žepče i ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH Josip Martić koji je stranačkim kolegicama i kolegama čestitao ovu značajnu obljetnicu.

„Poštovani stranački prijatelji, danas kada općinska organizacija HDZ-a BiH Žepče slavi svoj 27. rođendan, posebnu zahvalnost dugujemo svim onim hrabrim domoljubima, osnivačima HDZ-a, kao i poginulim braniteljima žepačkoga kraja

Snaga HDZ-a BiH leži u moći prepoznavanja htijenja i potreba hrvatskoga čovjeka, te se ogleda u dosljednoj, vjerodostojnoj i ustrajnoj političkoj borbi za ostvarivanje vitalnih interesa Hrvata u BiH i stvaranju uvjeta za sveopći boljitak svakoga pojedinca i naroda kao cjeline.

Zahvaljujem svima vama koji ste dali doprinos našim uspjesima i pobjedama, a posebno sam, kao predsjednik OO, ponosan na vas, ovdje nazočne predsjednike temeljnih ogranaka, kao i članove izvršnih odbora.

Imajući u vidu svoju ulogu, ciljeve i zadatke, a cijeneći aktualnu političku situaciju, kako na lokalnoj, tako i na višim razinama vlasti, opredjeljenje rukovodstva OO HDZ BiH Žepče je da u sve segmente političkog djelovanja, treba i mora uključiti sav raspoloživi kadrovski potencijal koji posjeduje HDZ BiH u Žepču, a rekao bih i cjelokupan hrvatski narod žepačkih prostora. Jamstvo našeg uspjeha je naša stranačka infrastruktura, učinimo sve da naše Žepče i dalje bude tvrđava HDZ-a BiH“ rekao je između ostalog Martić.

S pozornice u Domu kulture, nazočne su pozdravili i predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, predsjednik ŽO ZDŽ HDZ-a BiH Ivo Tadić i član Predsjedništva HDZ-a BiH i načelnik Općine Žepče Mato Zovko.

Svečanoj akademiji povodom 27. Obljetnice HDZ BiH Žepče, pored domaćeg članstva, nazočili su i brojni istaknuti gosti, dužnosnici stranke koji su došli dati potporu svojim žepačkim kolegama

U zabavnom dijelu programa sudjelovali su učenici Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče, a druženje je nastavljeno i nakon sjednice, prigodnim domjenkom.